Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


kvabbemythos

Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revisionForrige revision
Næste revision
Forrige revision
kvabbemythos [2023/01/03 17:29] – ekstern redigering 127.0.0.1kvabbemythos [2023/11/06 22:04] (nuværende) kvabbe
Linje 1: Linje 1:
-====== Kvabbemythos ======+====== Kvabbemythos (Kvabbemytologi) ======
  
-Ordet Kvabbe betyder Kvabbe; og ordet mytologi stammer fra græsk, μυθολογία (mythología), hvor det betød historiefortælling, legende eller overlevering. Altså cirka det samme som **Kvabbe-legender**, hvor af der har været en del gennem tiderne. Ikke alle lige verificerbare. Nogle af de mere centrale - uden kronologisk rækkefølger- er:+Ordet Kvabbe betyder Kvabbe; og ordet mytologi stammer fra græsk, μυθολογία (mythología), hvor det betød historiefortælling, legende eller overlevering. Altså cirka det samme som **Kvabbe-legender**, hvor af der har været en del gennem tiderne. Ikke alle lige verificerbare. Nogle af de mere centrale - uden kronologisk rækkefølger - er:
  
   * [[oraklet_fra_kvab_x|Oraklet fra Kvab X]]   * [[oraklet_fra_kvab_x|Oraklet fra Kvab X]]
   * [[stengade_fundene|Kvabberummet]]   * [[stengade_fundene|Kvabberummet]]
 +  * [[kvabpyire|Kvabpyrie]]
   * [[kvebben|Kvebben]]   * [[kvebben|Kvebben]]
   * [[http://wiki.kvabbologiskinstitut.dk/pdf/Kvabbe_Grimoire_Fakta_eller_Fiktion.pdf | Kvabbe-Grimoire]] (PDF-fil)   * [[http://wiki.kvabbologiskinstitut.dk/pdf/Kvabbe_Grimoire_Fakta_eller_Fiktion.pdf | Kvabbe-Grimoire]] (PDF-fil)
Linje 10: Linje 11:
 I Ordbog over det danske sprog blev følgende betydninger af ordet myte registreret: I Ordbog over det danske sprog blev følgende betydninger af ordet myte registreret:
 Fra gammel tid overleveret fortælling om (hedenske) guders liv, bedrifter osv.; gudesagn. Fra gammel tid overleveret fortælling om (hedenske) guders liv, bedrifter osv.; gudesagn.
-(Op)digtet fortælling, der helt eller delvis mangler virkelighedsgrundlag; eventyr; usandfærdig eller urimelig fortælling eller beretning; fabel.+(Op)digtet fortælling, der helt eller delvis mangler virkelighedsgrundlag; eventyr; usandfærdig eller urimelig fortælling eller beretning; fabel. Uden forestilling om en afsluttet beretning: løs snak; digt; løgn; noget opdigtet.
  
-Uden forestilling om en afsluttet beretning: løs snak; digt; løgn; noget opdigtet. +Til det siger [[hans_gren|Hans Gren]]: "Vi bør her, inden vi fælder dom over de centrale Kvabbe-legender, gøre os klart, at det kvabbologiske materiale endnu ikke er så omfattende som visse andre discipliner er begavet med. Endvidere kan vi konstatere, at billedet let forplumres af, at dere er flere generationer af legender; ligesom [[kvabbe|Kvabbe]] qua sin natur ofte er sonisk og og ikke skriftlig. Men det er netop det, der gør kvabbologien så interessant!" ((Kilde: Festskrift for Jaque le Cable den Ældre))
- +
-Til det siger [[hans_gren|Hans Gren]]: "Vi bør her, inden vi fælder dom over de centrale Kvabbe-legender, gøre os klart, at det kvabbologiske materiale endnu ikke er så omfattende som visse andre discipliner er begavet med. Endvidere kan vi konstatere, at billedet let forplumres af, at dere er flere generationer af legender; ligesom [[kvabbe|Kvabbe]] qua sin natur ofte er sonisk og og ikke skriftlig. Men det er netop det, der gør kvabbologien så interessant!" ((Kilde: Festskrift for Jaque le Cable den ældre))+
kvabbemythos.1672763390.txt.gz · Sidst ændret: 2023/01/03 17:29 af 127.0.0.1