Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


vaskekonen

Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revisionForrige revision
Næste revision
Forrige revision
Næste revisionBegge sider næste revision
vaskekonen [2014/09/21 21:27] kvabbevaskekonen [2021/08/03 22:22] kvabbe
Linje 1: Linje 1:
 ====== Vaskekonen ====== ====== Vaskekonen ======
  
-Vaskekonen er først fornylig blevet erkendt som et kvabbe-mytologisk væsen. Det har imidlertid vist sig at vaskekonen er et vigtigt led i den daglige tilbedelse af Kvabben. +Vaskekonen er først fornylig blevet erkendt som et kvabbe-mytologisk væsen. Det har imidlertid vist sig at vaskekonen er **et vigtigt led i den daglige tilbedelse af Kvabben**
  
-Der findes vel næppe idag et større boligkompleks, der ikke har sin andel af vaskekoner. Om morgenen ses de bevæge sig rundt i de såkaldte vaskekældre. Her udfører de et ritual, hvor de dypper klæder i vand tilført et magisk velduftende pulver. Når dette er fuldført stiger vaskekonerne op igennem bygningen med de våde klæder i en kurv under armen, helt op under taget. Her har vaskekonerne udspændt en primitiv form for Tour-snor - de kalder den tørresnor. Omhyggeligt bliver de våde klæder nu hængt op på tørresnorene. +Der findes vel næppe i dag et større boligkompleks, der ikke har sin andel af vaskekoner. Om morgenen ses de bevæge sig rundt i de såkaldte vaskekældre. Her udfører de et ritual, hvor de dypper klæder i vand tilført et magisk velduftende pulver. Når dette er fuldført stiger vaskekonerne op igennem bygningen med de våde klæder i en kurv under armen, helt op under taget. Her har vaskekonerne udspændt en primitiv form for **Tour-snor** - de kalder den **tørresnor**. Omhyggeligt bliver de våde klæder nu hængt op på tørresnorene. 
  
 Det vides ikke rigtig, hvad der er meningen med dette ritual, men efter en eller to dage vender vaskekonerne tilbage. Klæderne er nu tørre og har sandsynligvis mistet deres kraft, for vaskekonerne tager nu klæderne ned i kurvene igen og vender tilbage til vaskekældrene, og ritualet gentager sig. Det vides ikke rigtig, hvad der er meningen med dette ritual, men efter en eller to dage vender vaskekonerne tilbage. Klæderne er nu tørre og har sandsynligvis mistet deres kraft, for vaskekonerne tager nu klæderne ned i kurvene igen og vender tilbage til vaskekældrene, og ritualet gentager sig.
Linje 10: Linje 10:
  
 Vaskekonen kan være i ledtog med [[viseværten|viseværten]]. Men er det ikke nødvendigvis. Vaskekonen kan være i ledtog med [[viseværten|viseværten]]. Men er det ikke nødvendigvis.
 +
 +{{:tarot:vaskekonen.jpg?200|}} Vaskekonen fra Stengade-tarot'en, omtalt i bogen [[http://piscatorlibri.dk| Kvabbe gennem Kilderne]]
vaskekonen.txt · Sidst ændret: 2023/02/12 22:41 af kvabbe