Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


blikkenslageren_vandmesteren

Blikkeslageren

- eller Vandmesteren, som han også kaldes indenfor kvabbe-mytologien, er vigtig for både Viseværten og Vaskekonen, idet han sørger for, at der er rigeligt og frisk vand til deres ritualer.

Ligesom Viseværten agerer Vandmesteren både over under terræn, idet der findes vand og vandhaner både oppe og nede. Men i modsætning til Viseværten og Vaskekonen er Vandmesteren ikke stedbunden, idet han kan køre fra boligkompleks til boligkompleks i Varevognen.

En Vandmester kan således godt have kontakt til mange Viseværter og/eller Vaskekoner, hvorimod der ikke er rapporteret om tilfælde af det modsatte. Varevognen er også vigtig for Vandmesteren som opbevaringsplads for hans Værktøj og som det sted, hvor han indtager Frokosten.

I sin frokostpause kan Vandmesteren adsprede sig med triviallitteratur som „Ugens Rapport“ og/eller tegneserier (som fx „Basserne“) Nogle Kvabbologer mener, at disse hæfter indeholder kodede budskaber, som Vandmesteren afkoder og viderebringer til fx Viseværten. Dette er endnu ikke bevist.

Modsat Viseværten, Vaskekonen, Kvebben og Pedallen som altid arbejder alene, forekommer det ofte, at Vandmesteren arbejder sammen med en anden af samme æt, men af lavere rang - kaldet Lærlingen. Lærlingen gør meget af det samme som Vandmesteren, men synes at have svært ved at agere på egen hånd, ligesom det aldrig er Læringen, der konverserer tredjemand - ikke engang Vaskekonen taler Læringen med.

Vandmestre er set deltage i Vaskekonens ritualer ved at aflevere klæder til hende for senere at modtage samme efter at de har været i det magiske vand, hun bruger. Efter mange gentagelser af ritualet, kan det være, at Vandmesteren omdanner klæderne til klude som han anvender i sit arbejde.

Vandmesteren afbildes næsten altid stående i stovt positur iført skjorte & overalls mens han holder en stor tang frem foran sig.

Her ses 'Vandmesteren' fra Stengade-Tarot'en. - Se nærmere Kvabbe gennem Kilderne

Ved afbildninger som denne, hvor Vandmesteren har skæg, har visse kvabbologer fundet lighedspunkter med den nordiske mytologis Thor.

blikkenslageren_vandmesteren.txt · Sidst ændret: 2023/01/06 23:32 af kvabbe