Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


oraklet_fra_kvab_x

Oraklet fra Kvab X

Beliggende: i Verdens Midte (det nuværende Stengade i København)

Tidlige skriftlige, græske kilder (Ca. 2. årh. FvT) betegner det som Verdens 8. vidunder, hvilket dog blev bortredigeret af Antipatros fra Sidons assistent Henning den Besynderlige, da Stengade var for langt væk fra Middelhavsregionen. De fleste kilder taler derfor kun om 7. vidundere.

Nyere kvabbologisk forskning påviser, at KvabX fejlagtigt blevet forvekslet med Oraklet fra Delfi. Muligvis omvendt, men det er det samme.

Kvabbeforsker Ib Børge har således fundet frem til, at indskrifterne, der almindeligvis tilskrives Oraklet fra Delfi, i virkeligheden er kommet fra KvabX, idet „kend dig selv“ (ο κύριος δεν μπορεί πέντε πένες Ελληνική) retteligt skulle have været „Kvab dig selv“, hvilket beror på en syntaksfejl ved oversættelse af „kvekeb ekek ebe ebab kevvek vab kabbab“; og på samme måde skulle „Intet til overmål“ (δεν μπορείτε να διαβάσετε), altså „evak ekbeb ak bevebe“ retteligt være „Kvab til overmål“ (stadig iflg. Hr. Børge)

Fra denne tidlige beskrivelse og frem til Jacque Le Cable d. Æ.'s orakeloversættelse fra 1687 er der få valide oplysninger. Le Cable (d. Æ.)har også efterladt 2 små rejsebøger, den ene om Grækenland med titlen „La Grèce“ er der også et afsnit om øen Kea, hvor oraklet fra Kvabx nævnes i teksten.

Da materialet er så sparsomt, er uklart, hvorledes orakelsvarene oprindeligt er blevet formidlet. Det mest sandsynlige er, at der har været en art præst kaldet ”Kvebben”, der, fra en magisk cirkel, er kommet i kontakt med KvabX. Det var i hvert fald således det sandsynligvis foregik i Kvabberummet i Stengade, som blev fundet i 2011.

Imidlertid er der også beviser for, at oraklet kan dukke op spontant, som det skete da Oraklet manifesterer sig til kinesisk nytår og en dansk radioavis april 1991 Beviser af denne art er desværre endnu for få og spredte til at der kan udledes et specifikt mønster.

oraklet_fra_kvab_x.txt · Sidst ændret: 2023/11/06 22:08 af kvabbe