Brugerværktøjer

Webstedsværktøjer


kvabbekulten

Kvabbekulten

Dyrkere eller tilhængere af Kvabbe. Ikke at forveksle med kvabbologer, som forsker i Kvab og Kvabbe. Kvabbologerne omtalt i denne wiki afviser således på det bestemteste at være hverken kultiske eller okkulte.

Hvornår denne Kvabbe-kult er opstået, er uklart, idet den tidlige kvabbe-tradition er mundtlig. Første sikre omtale er i forbindelse med Oraklet fra KvabX, hvilket er for over 2000 år siden.

Der er generelt enighed blandt nutidens kvabbologer om, at Kvabbe-kulten startede i år 1440, da en afrikansk shaman, Ecac Bakkeveen, ankom fra Addis Ababa (hovedstaden i Etiopien) til København.1) Nogle mener, at Ecac Bakkeveen var den sidste kvabbelit, som bragte den ældgammel viden med sig nordpå. 2) Her fik han kontakt til en gruppe okkultister, der kaldte sig Quabæerne. Her er der så divergerende meninger: var Quabæerne en selvstændig kult eller var det en forvanskning eller fordanskning af Kvabbelitterne (som almindeligvis anses for meget ældre)? Sammensmeltningen af de esoteriske alkymi-baserede ritualer, som tilskrives Quabæerne, med Ecac's afrikanske tro og ritualer, førte til det vi kender som Kvabbe-kulten. Det er også denne afrikanske forbindelse, der har ført til det mystiske kebbev-skriftsprog. Quabæerne forstod simpelthen ikke et suk af det og talte Ecec efter munden.

Som sagt er det kun en teori, men den understøttes af flere af kebbev-kilderne, som i denne rå orakel-skrift udarbejdet af Le Cable i 2011: „sø handel vabbeb kabkek kebebbe vebabeb bekvem Addis Abeba, advokaten first dialekt pop ebab bebbebbeb bebe børn bekvevveb, Hippo Bar og aba, bev kekkekek abbed Kebab ekebi bekkeb evbev netværk Kabbab vevbek evveb evkev vebveb elev trist National Book Centre. National Book Center Quebec bakveb Baker, en ven af Ecac Bakkeveen bruge babbav ebab Addis Abba babbev ebeb ekkev vabab Bavarian netværk kommando ebbe søndag vekbab bebbab Kema kabebbe Abasaru ebvev Abbekås ebbeb bebeve Eba Eba kebab smerte er vanskeligt at identificere deltagere ekkab vabbekkev beveb abbed vi vebakke“

1440 er derfor et særligt tal for Kvabbe-Kulten og derfor er der 1440 tapestrimler… [se også kvabbala-numerologi]

Hvad er blev af Kvabbelitterne er uklart. Der er konspirationsteori gående ud på, at de stadig har et vidtforgrenet netværk. Noget okkult, noget ganske tydeligt.

Med jævne mellemrum finder kvabbelitterne vej til medierne.
Sandhedsværdien er som oftest tvivlsom, men som bekendt er hverken 'journalist' eller 'fusker' en beskyttet titel:

Fnakstra Fnedets Spiseseddel (2010). Klik for større format

1)
Addis Ababa blev imidlertid officielt først grundlagt i 1887. Addis Ababa betyder: Ny blomst
kvabbekulten.txt · Sidst ændret: 2023/09/23 13:09 af kvabbe